Vad fan är det för fel på män?

I tisdags morse blev en elev i årskurs åtta antastad på väg till högstadieskolan som vi bor närmast. En 40-årig man stannade sin bil, vevade ner rutan och uppmanade henne att hoppa in. Hon sprang därifrån, kom till skolan och berättade vad som hade hänt. Skolan kontaktade hennes föräldrar och polisen som förhörde flickan. Redan samma dag skickade skolan ut information om händelsen till alla föräldrar och uppmanade dem att lämna och hämta sina barn. Skolan har också skärpt uppmärksamheten bland personalen. Polisen har lovat att mer frekvent patrullera området.

I torsdags (igår) antastades ett barn på väg till skolan igen. Alldeles i närheten av mina barns skola. Trots att det under samma vecka har hänt två incidenter i närområdet har mina barns skola valt att inte gå ut med information om det här.

Jag googlade lite och fick upp massor när jag sökte på ”flicka överfölls på väg till skolan.” Det här är uppenbarligen inget ovanligt. Jo, om du räknar ut det statistiskt så är det förstås fler barn som kommer hem utan att ha blivit antastade men motsatsen händer lite för många gånger.

12-årig flicka överfölls bakifrån när hon joggade. Halmstad.

13 -årig flicka överfölls på väg till skolan. Karlskoga.

Tre barn överfallna. Malmö.

Förra året hittade Missing People den nioåring som togs av en granne, på väg till skolan. Jag kan inte ens föreställa mig vilket dygn hon tvingades gå igenom. Jag kan inte ens föreställa mig hur hennes liv totalt har ändrats och förstörts av den man som tog sig friheten att ta henne.

Och ni minns Engla? Hon var inte på väg till skolan men hon var ute och cyklade själv. Jag har för mig att det var första gången hon fick lov att cykla själv. Hon köpte en glass, hon mötte bekanta. Jag kan tänka mig att hon tyckte att livet lekte. Tills det blev ett jävla helvete och tog slut.

Jag är rädd. Känner mig liten. Frustrerad. Irriterad. Och galet arg på dessa så kallade män.

Ute i vårt samhälle finns det män som tycker att det är okej att ta småflickor. Vuxna män tar småflickor som inte kan försvara sig, som inte kan springa iväg och som inte har en chans mot dessa ”stora starka” män. Egentligen är det hela galet patetiskt men som mamma till två döttrar har jag väldigt lätt att hålla mig för skratt. Det räcker inte med att jag själv som fullvuxen kvinna alltid kastar en blick över axeln när jag kliver in eller ut ur min (alltid låsta) bil, att jag väljer var jag går och att jag skyr mörker, obskyra taxibolag, tomma gator och byter tunnelbanevagn om det blir för tomt. Att jag larmar hela huset när jag är ensam hemma och varje natt. Allt det där jag gör utan att tänka på det, allt det där måste jag lära mina döttrar men innan jag gör det måste jag tydligen först lära dem att de inte ens kan gå hem från skolan själva för:
a) de riskerar att bli upplockade och bortförda och
b) om de kommer hem kan det hända att det är någon där och förser sig av våra saker och kanske tar de tjejerna också när de ändå är i farten.

Mina, och alla andras, döttrar BARN borde få skutta fritt och göra precis det de behagar. Precis som jag borde få göra men inte kan. Och jag undrar. Vad fan är det för fel på män? Och nej. Jag menar inte alla män. Det fattar ni. Men statistiken är emot er – män.

3 kommentarer

Under Barn, inbrott, Tankar

3 svar till “Vad fan är det för fel på män?

  1. Statistiken är så galet enahanda vad gäller just sådant här! Förbjud män att gå fritt tills de gör en gemensam ansträngning tillsammans med oss kvinnor? För tyvärr måste jag säga: Är du inte med oss, så är du emot oss. I detta fall är det svart eller vitt.

  2. asabonelli

    Hårt. Och sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s