Årskrönika

Trogna bloggläsare har förstått att 2013 inte har varit mitt favoritår. Det har hänt lite för mycket dåliga saker, på alla möjliga plan. Men – det har inte bara varit svart, mörkt och tungt. Det har funnits ljusglimtar också. Enligt Facebook är mina höjdpunkter det här året:

fbbild
Och jo. Topploppet var en höjdpunkt. Jag förvånade mig själv med att kunna springa fem kilometer utan att vare sig gå och stanna. Det var en stor sak, och på en helt okej tid. Det är en av de bra sakerna jag minns från 2013.

Jag minns också …

När min sexåring knäckte läskoden och hur en ny, fantastisk värld öppnade sig för henne.
När min nioåring fick sin allra första mobil och började skicka kärleksfulla meddelanden till mig och andra hon tycker om. En helt ny värld även för henne. Och oss. (Jag har dock under jullovet tvingats låsa in mobilen men det är en helt annan historia).
Överhuvudtaget har det här året med mina barn varit härligt. De börjar bli stora och jag älskar att ha stora barn. Allt man kan göra och prata om. Allt man SLIPPER göra när barnen inte är små längre.

Jag minns också …

Ett vänligt samtal från ett oväntat håll, i en mörk, mörk stund när förlusten över en nära gjorde som ondast. Tack M.
Vilka som har stått bredvid eller bakom eller i närheten, hela året. Tack framförallt till L. Och J förstås. Alltid du J.
Vem som gav (och ger)  mig styrka genom sin egen oerhört hårda kamp. Tack P.
Ett fantastiskt läsarbrev. Och ett till, ett oerhört roligt läsarmail. Och andra glada tillrop.
En läxdebatt som jag på ett sätt initierade och fick igång diskussion omkring.
En underbar sommar med ljuvliga återseenden. En av de bästa semestrarna någonsin.
New York på en räkmacka. Tack S.
Att min bok blev en superfin pocket!
Roliga bokmingel, författarjulbord och releasefester. Speciellt den här. Som jag fick äran att föreviga. Tack S.
När jag lärde känna J. Och nu, nu är det nära! 2014 smäller det!

Och – jag minns ett meddelande på min telefonsvarare som jag avlyssnade sent en kväll på en stimmig restaurang. Ett meddelande som ger mig hopp inför 2014. För hur det än är med allting – 2013 tog mycket energi, kraft och glädje men gav mig viktiga insikter som jag tar med mig vidare i det som är mitt liv.

loyalty

Insikt från 2013.

battle

Något jag hoppas alla tar med sig till 2014.

1533908_729579353726676_888921088_n

Amen to that!

Gott nytt år mina fina bloggläsare!

6 kommentarer

Under Tankar

6 svar till “Årskrönika

  1. Ping: Jag lever! | Pernilla Alm

  2. Fin sammanfattning. Gott nytt år!

    /Anna

  3. Puss pinglan! 2014 blir bättre ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s