Jag lever!

Jag var just på Friskis. Hoppade, skuttade och gjorde alla övningar och kände mig stark. Förutom när vi gjorde armhävningar, jag är sämst på armhävningar. Och så är det vissa benböj som inte är bra för mina knän så då gjorde jag en annan grej. Men i det stora hela kände jag mig stark. Men mitt i styrkan kom plötsligt en våg över mig. Vi var inte nära varandra alls men bara det att hon är borta känns märkligt och oerhört sorgligt. Bortryckt  från sin älskade familj och sina vänner.

Men på något sätt ändrades den tunga känslan till glädje. Glädje över att jag finns. Min kropp fungerar hyfsat bra och mina barn är friska, trygga och kloka. Även om året som gick var mer än lovligt tungt så hände det även bra saker.

Häromdagen skrev Simona klokt om att det är så svårt att se det man har. (Och ja, jag skulle GÄRNA gå runt i nattlinne hela dagarna och ha obegränsat med skrivtid som du – you know it).

I morse chattade jag med en kompis om att man måste försöka fokusera på det som är bra. För som Å själv skrev för nästan exakt två år sedan. Att grina för en muffin, det är det bara lyckliga människor som gör.

Så i år ska jag banne mig försöka hålla fast vid det här. Hurra, jag lever! Dessutom är min kropp mjuk, go och kramvänlig. Bara en sån sak.

6 kommentarer

Under Tankar

6 svar till “Jag lever!

  1. Idag tänkte jag på hur trist det är att det inte blev en vit jul i år och i nästa andetag så tänkte jag på muffinsinlägget och vilken jäkla tur jag har som inte har värre problem än att jag kan sura över det. För hon förmedlade det så himla bra Snorpans mamma. Hennes blogg borde bli utgiven som bok så att så många som möjligt får ta del av hennes klokheter. Kram P

  2. Jag har lätt för att se det jag har (tror jag föddes så, har i alla fall inte behövt träna på det), vilket är tur när det övriga livet är skit emellanåt.

  3. Hjälp, vad fint hon skrev till sitt barn! Oj, vilken legacy att lämna efter sig! (Hittar inget bra svenskt ord just nu, tappade lite förmågan att tänka nu när jag tjuter så att grannarna snart kommer sättandes och undrar hur jag mår.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s