Jag är så imponerad av er lärare!

Jaså?

Det är därför du mailar eller ringer och ifrågasätter ditt barns betyg? För att du är så imponerad av oss som är lärare och sätter tilltro till vår förmåga att bedöma ditt barns kunskaper?

Det är därför du högljutt klagar över studiedagar (som idag), för att du är så imponerad över oss som är lärare, att vi tar vår uppgift på allvar och jobbar för att ditt barn ska få en bra skolgång?

Det är därför du skakar på huvudet och avundsjukt fnyser åt lärarnas långa lov, de kan väl ta studiedagen några dagar på lovet istället? På lovet som vi lärare har jobbat in med (minst) 45-timmarsvecka. Det där lovet som kallas vår semester som vi inte får ta ut någon annan gång. Den där semestern som är begränsad till alla lov, då alla resor är dyrare än vanligt. Förresten har många av oss jobbat under lovet. En del jobbar extra för att få ekonomin att gå ihop. En del för att allt inte hinns med under terminerna.

Det är därför du prompt måste ha läxor, för att kunna ha koll på att vi gör det vi ska i skolan.

Är det synd om oss? Nej. Vi har världens bästa jobb och vi är rätt coola för det är få som klarar det vi gör. De flesta vågar inte ens testa om de klarar det. Om några år saknas det 43 000 lärare i Sverige, jag ser fram emot den löneförhöjning jag kommer få då, då när ingen annan finns att anställa.

Idag rockar Sveriges lärare igång vårterminen 2014. En termin som inleder valåret. Då alla ska slå sig för bröstet och prata om hur viktig skolan är. Vi lärare är inte imponerade. Vi har hört det förr men ännu inte sett någon direkt action.

Ps. På tal om action. Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör. Kan vara bra att tänka på när man förmedlar sina tankar om barnets lärare och vardagsmiljö.
Ds.

20140107-075809.jpg

Ps2. Mina ungar är också lediga idag. Min semester är slut. Tur att jag är gift.

4 kommentarer

Under Lärarrelaterat

4 svar till “Jag är så imponerad av er lärare!

 1. Bra skrivet! Jag skriver under helt och fullt. Terminsstart även för mig och eleverna på Introduktionsprogrammen Preparand och Yrkesintroduktion idag. Där jag håller till om dagarna när jag inte bokbloggar 🙂

 2. Björn Carheden

  Min fru och jag är pensionerade lärare och minns väl hur det var både som förälder och som lärare. Nu vet vi hur det är att vara mormor och morfar. Min fru, mormor, for hem till Nacka för att barnvakta. Jag behövdes inte utan har nu fyra frufria dagar att göra vad jag vill. Min fru ville att jag skulle börja på min roman men det blir nog inte ens början på en novell. Kanske börjar jag med en brodyr, en akryl, lite fotomontage, läsning av en tjock rackare som vi har i bokcirkeln, en bra film på kanal Silver. Fast lite längtar jag till att få känna stämningen vid en terminsstart.

 3. Hej Pernilla!
  Gillar och följer din blogg som jag hittade via debutantbloggen en gång i tiden. Kommenterar inte ofta inlägg på nätet men jag kan inte låta bli nu. Verkligen bra skrivet! Som lärare (och författare) själv så instämmer jag i allt du skriver. Kommer definitivt att länka ditt inlägg vidare och om bara en enda förälder där ute lyssnar och tar till sig så har något förändrats 🙂 Varje litet steg…

  Hälsningar

  Ann-Kristin
  tidattskriva.blogspot.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s