Kan man förlora något man aldrig haft?

Hej förresten. Det är några dagar sedan. Anledning? De styrande i min kommun är galna och tänker lägga ner mina barns skola utan att erbjuda alternativ. Då fick jag liksom lite annat än att blogga för mig. Däremellan har jag försökt jobba och så var jag på ypperligt trevlig release igår. Jag tog dock inte en enda bild men det gjorde Åsa och Susanne – själv stod jag och bara babblade med folk det var länge sedan jag träffade.  Tydligen har mina kära bloggläsare ändå klarat sig, kanske också varit upptagna så här mitt i jobbstartsrushen. Vardagen är så att säga, tillbaka!

Men i alla fall. Igår på jobbet nynnade jag på Losing my Religion men stannade upp och funderade. Kan man förlora något man inte har? Kan man förlora något man inte har haft? Kan man förlora något man trodde att man hade men tydligen inte hade? Hänger ni med?

 

 

Min kollega hörde mig nynna och fundera och citerade genast  Tennyson.

I hold it true, whate’er befall;
I feel it, when I sorrow most;
‘Tis better to have loved and lost
Than never to have loved at all.

Det blev en helt annan vinkling än min tyckte jag men man måste ändå älska att ha kollegor som mitt i stressen citerar Lord Tennyson. Men på något vis var det inte helt off ändå, det man trodde att man hade kanske var bra då. Även om man sedan insåg att det inte fanns så fick man en gång ut något av det. Och det kanske är gott så?

Om man bara inte kände sig så tom och lurad efteråt. Förstås.

 

1 kommentar

Under Babbel, Tankar

Ett svar till “Kan man förlora något man aldrig haft?

  1. Det var väldigt roligt att träffas igår. Snart igen, okej?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s