Vem är lyckligast?

Häromkvällen vid nattning frågade min dotter mig om jag tror att det finns någon som har ett perfekt liv.

Såklart behövde jag inte ens fundera. Nej, det finns ingen som har ett perfekt liv.  Alla har något slags ok att bära på. Ett bagage, en rispa och något som har gått itu. Eller något som följer som en skugga. Eller ett osynligt berg att bestiga. Ja, ni fattar. Alla har något. Det spelar ingen roll hur det ser ut på ytan – det finns krux. Alltid, överallt och hos alla.

Dessutom är vi människor missnöjda av naturen. Vi har så väldigt svårt att se det som är bra, att vara nöjda. Och det är en bra grej för annars skulle vi aldrig ha utvecklats vidare från grottstadiet. (Även om det ibland är tveksamt om vi har kommit någonstans i vår utveckling). Konsekvensen av det är ju att vi inte ser det som faktiskt är perfekt i våra liv.

Så kom nästa fråga.

Vem är den lyckligaste du känner?” Oj. Vem, av alla som jag känner, är lyckligast? Jag funderar lite fort igenom några kandidater som utåt ser väldigt lyckliga ut.

Min mest framgångsrika författarkompis?
(Jag har ett liv,
Mitt jävla framgångsrika liv
En dålig film, en parodi
Där ingen känner någonting
Där allt är fullt av ingenting
En värld av spel och strategi
Där allt är upp till bevis). Petra Marklund.

Min nykära väninna med ny bonusfamilj?
(In our family portrait (In our family portrait)
We look pretty happy (We look pretty happy)
Let’s play pretend, let’s act like it
Comes naturally
I don’t wanna have to split the holidays (no no)
I don’t want two addresses (no no)
I don’t want a stepbrother anyway
And I don’t want my mom to have to change her last name) Pink.

 
Hon som inte har någon pengabrist?
(Stackars den som inte bryr sig
Stackars hon som aldrig fryser och alltid får vad hon vill ha
stackars hon som har det bra). Winnerbäck.

 

Jag funderade på några till men kunde inte komma fram till att någon av dem var verkligt, riktigt lycklig. Istället kom jag fram till att den lyckligaste jag känner är 4 år men hen känner sig kanske inte lycklig hen heller?

http://youtu.be/dPpgt6umXzA

Annonser

2 kommentarer

Under Barn, Tankar

2 svar till “Vem är lyckligast?

  1. Helt galet, men trots allt jag klagar på så har jag en grundlycklighet som det känns som om många saknar. Jag ska komma ihåg det lite oftare när jag slänger ur mig klagomål hit och dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s