Vad får mig att må bra?

Ikväll var jag på en inspirerande föreläsning som anordnades av ”Torsdag i Trollbäcken” på restaurang Sjöboden här i Tyresö. Den som föreläste idag var min kloka vän Rita Axelsson Florio.

Ritas tema var ”Måste man ha en strategi för att må bra?” Redan innan hon började tänkte jag ”ja” i mitt huvud. Såklart man måste eftersom ingenting här i livet kommer automatiskt. Ingenting. Kom ihåg det när du kollar på FB och ser alla lyckade människor med en massa spännande som pågår. Ingenting kommer automatiskt, de har fått det att hända.

Och precis det var Rita inne på. Det handlar om att välja. Jag kan må dåligt men kan då välja hur jag hanterar det. Blir jag ett offer för det dåliga eller accepterar jag att det är så här det är, just nu? Det finns saker man kan förändra och äga även i en svår situation.

Rita ställde en fråga. Vad får dig att må bra? Och jag funderade.

Jag älskar när det rör på sig. Om jag skulle behöva göra samma sak resten av mitt liv skulle jag hellre dö. Min chef frågade mig igår var jag är om fem år och det vet jag inte. Allt ändras hela tiden. Men jag vet att jag älskar mitt jobb men det är inte allt för mig. Jag behöver andra saker också. Jag behöver mina barn och min man. Jag behöver skriva. Jag behöver stillhet. Jag behöver träna.  Jag behöver umgås. Jag behöver inspiration. Jag behöver utmaningar. Jag behöver tempo. Jag behöver läsa.  Jag behöver somna på soffan ibland. Jag behöver blogga. Jag behöver hålla kontakt med mina vänner via nätet. Jag behöver resa. Jag behöver takterrasser. Jag behöver nya projekt, nya idéer, nya tankar, nya människor.

Många undrar hur jag orkar. De säger att jag måste ta det lugnare. Att jag måste bara vara. Jag vet att det är av omtänksamhet men varje gång någon talar om det för mig blir jag lite irriterad för nej, det måste jag inte. Jag orkar för att jag gör saker som jag vill göra. Inte bara, jag har också en massa måsten, men jag försöker få in mer av det jag vill. Och jag är inte typen som gillar att yoga, vila och ta det lugnt. Jag blir rastlös av att dega en hel dag, mår dåligt om semester bara består av solstol. Fram för hyrbil och utflykt till nya ställen!

Och det var Ritas budskap ikväll: Gör mer av det du mår bra av. Förändra det du kan förändra. Jag satt och nickade och höll med hela tiden för det stod klart för mig för ett par år sedan – att man måste välja det som är bra, det man vill. För plötsligt är det försent.

Så. Vad får dig att må bra?

Annonser

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s