Att vara förälder. Och författare. Och ha sportlov.

Hemma hos oss i förmiddags:

Jag till barnen: ”Nu får ni hålla er i ett annat rum så att jag kan koncentrera mig. Fast jag älskar er ändå.”
Barnen i kör: ”Vi vet.”

Sedan blev det eftermiddag och vi åkte till simhallen. Jag HATAR simhallar. De är smutsiga med hår och ludd på golven, ibland lite plåster också. Det är kallt. Man känner sig ful pga det är februari och man är blek och har, efter sju år sedan den senaste förlossningen, kvar ”några” gravidkilon plus man börjar bli gammal och allt hänger. Och omkring en finns det alltid någon unge som skriker. Och sa jag att det är äckligt?! Mina barn ÄLSKAR simhallar. Så. I min bok har jag nu made up for att jag är en mamma som jagar skrivtid när jag borde vara en ledig lärarmamma och borde ha hela veckan på mig att vara närvarande med mina barn. Så idag blev balansen bra. Puh.

Frågan är dock – är vi okej i deras bok? Vi kanske är det idag men vad händer om tio år när de börjar bli bittra och inse vilken pissig  mamma jag var? Egoistisk och aldrig där. För varför skrev jag istället för att vara med dem?

Eller så blir de inte bittra. Istället kanske jag har lärt dem att även mammor, tjejer och kvinnor ska göra saker de brinner för? Att de också ska göra det de vill?

Eller så har jag bara dåligt samvete och vill rättfärdiga mig själv.

I alla fall. Just idag går det bra.

Lämna en kommentar

Under Barn, Skrivande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s