Man kan skriva till Björklund

Från: Pernilla Alm
Meddelande:
Hej, Jag är en engagerad, välutbildad, legitimerad lärare som jobbar i en kommun som satsar på skolan. Det är även den kommun i Sverige som betalar högst lön till lärarna. (Enligt senaste lönestatistiken). Jag har ett välfungerande klassrumsklimat, jag har fantastiska kollegor och fin kontakt med föräldrar och framförallt elever. Jag har tillgång till det material jag behöver och jag har en chef som lyssnar på mig och mina kollegor.
Men idag är det söndag och istället för att gå till mitt jobb imorgon funderar jag på att lägga ner. Varför? Därför att jag är trött på att Jan Björklund går ut med utspel efter utspel, alla med ett enda budskap. Jag är inte viktig. Jag är inte värdefull. Dagens utspel om bonus till MA/NO lärare känns som spiken i kistan och jag undrar hur Jan Björklund m.fl. ska lösa den annalkande lärarbristen som enligt SCB infaller 2020? Då när 43 000 lärare saknas. Hjälper det att ge en bonus på max 75 000 till ma/no lärare om skolan är i fritt fall pga extrem lärarbrist? Hjälper en bonus om alla utom ma/no lärarna känner sig värdelösa?
Sveriges lärare kokar. Det har jag vetat länge men idag blev det extremt tydligt på Twitter och Facebook. Vi är flera som bara ruttnar och känner att vi uppenbarligen inte är viktiga för vår regering och för våra barns framtid. Hur ska ni lösa det här? https://pernillaalm.se/2014/03/02/du-vet-val-om-att-du-ar-vardefull/
Med vänlig hälsning, Pernilla Alm språklärare (också en bristvara om ett par år).

2 kommentarer

Under Lärarrelaterat

2 svar till “Man kan skriva till Björklund

  1. Niclas Svensson

    Kanon – som vanligt. 😉

  2. Ros-Mari

    Bra rutet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s