Världen är ändå en bra plats

I en tid då journalister blir kidnappade, fängslade och skjutna, i en tid då butiksägare häller vatten på tiggare som inte har något, i en tid då sverigedemokrater skickar hatbrev till de som vågar stå emot – i den tiden är det ibland svårt att hålla modet uppe.

Men. Trots allt är världen en bra plats. För här finns sådana som du och jag och vad vore världen utan oss? Vi som befolkar, berikar och möts?

I morse när jag körde till jobbet såg jag en gänglig cirka fjortonåring med keps, cool jacka och jeans. I handen höll han en rosaklädd cirka femåring. Han tittade noga när de gick över vägen och höll stenkoll på henne och allt omkring. I min bil satt jag och fylldes av värme för bilden var så fin.

På jobbet. Lunch med trevliga A som berättade om sin pappa och gårdagens middagskonversation om poesi. Alltid lika inspirerande och varm.

Mellan lektioner, snabbt förtroligt samtal med annan kollega, i det tillfälligt tysta och tomma klassrummet.

Ett sms från en jag frågat om jag får intervjua. ”Ja, gärna – tack för förfrågan!”

Efter jobbet tog jag en snabb shoppingrunda och inne i provrummet på MQ i Nacka Forum stod jag med byxor som inte passade och ingen lust att gå ut halvklädd för att hämta andra. Plötsligt dök det upp en tjej som kunnigt, glatt och tålmodigt plockade fram olika kombinationer tills jag var nöjd.

Sedan åkte jag hemåt och stack in till mitt postombud för att hämta ut researchböcker. Där är det alltid lång väntetid och jag och killen före mig i kassan började småprata. Inget om vädret. Bara trevligt småprat. När postombudstjejen dök upp i luckan och bad om ursäkt för väntetiden sa vi att det gjorde ingenting alls, vi har haft så trevligt.

Små korta möten. Du och jag. Vi som bor i världen.

1 kommentar

Under Tankar

Ett svar till “Världen är ändå en bra plats

  1. Björn Carheden

    Fin text

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s