Konsten att vara snäll

Jag stoppade om henne, släckte taklampan och var på väg ut ur hennes rum när hon vände sig om och sa ”mamma, vad är meningen med livet egentligen?”

Klockan var ganska mycket och jag tänkte att det här måste fattas kort. Inte för att jag egentligen vet meningen med livet jag heller och det är inte så att jag har ett kort svar men jag var lite trött och pressad över att hon borde sovit för länge sedan. Så jag avgjorde att den stora, utvecklade filosofiska diskussionen skulle få vänta.

Men jag gick förstås tillbaka till hennes säng och satte mig bredvid henne på sängkanten. Och så tänkte jag lite innan jag sa: ”Jo. Jag tror att det handlar om att fylla livet med saker som man vill göra, som man mår bra av. Vad tror du?”

”Det tror jag också. Och att man ska vara snäll. Och hjälpa andra. Och miljön.”

Med det var vi båda nöjda, hon fick en godnattpuss till och jag stoppade om henne igen, släckte och gick ner till vardagsrummet. Och så tänkte jag lite på vad vi hade sagt. Och tänkte att det var en rätt bra sammanfattning vi kom fram till.  Att man ska vara snäll mot sig själv, andra och naturen.

Idag kom den här insändaren in i Mitt i Tyresö.

20140318-174831.jpg

Pay it forward. Snällhet och omtänksamhet – win win för alla.

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Konsten att vara snäll

  1. Jag hann inte säga hej då idag. Hej då, ses snart! Puss!

  2. Snällhet finns.
    Lite överallt faktiskt.
    Men den syns så dåligt bland alla osnällheter.
    Vi jobbar på den där kedjan…där alla skickar snällheten vidare.
    Det måste ändå vara meningen med alltihopa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s