Jag kan tycka att det är märkligt

Att man viftar Pisa-resultat i ansiktet på skolorna. Säger att något måste göras och det är KATASTROF. Well. Vad ska vi säga? Känner ni som viftar mest, politikerna, att ni har gett oss rätt förutsättningar? Kan de tomma kurserna på Lärarhögskolan kanske ge en vink av vilken bild ni politiker och media skickar ut om skolans värld? Och – vill vi verkligen ligga i topp i Pisa?

 

Läs här och fundera. Citat: ”Av de tio länder som toppar resultaten i senaste PISA-undersökningen är det endast ett (Liechtenstein, på åttonde plats) som förbjudit barnaga. Nu var det ju först 2008 liechtensteinarna förbjöds att straffa sina barn med hjälp av systematiskt fysiskt våld, så möjligen kan vi vänta oss ett ras i kommande PISA-undersökningar när effekten av reformen hunnit slå igenom. Vi svenskar var ju först i världen med att förbjuda barnaga så det är inte konstigt att vi rasar i PISA-undersökningarna. En självklar åtgärd är förstås att ändra lagstiftningen, nu när det visar sig att våra barn växer upp till okunniga latmaskar om vi inte spöar upp dem då och då.”

 

Eller läs många kloka tankar här.

 

Och missa inte Ann Hultman och Anna-Karin Bengtsson. (Har redan länkat till dem men det tål att upprepas).

1 kommentar

Under Lärarrelaterat

Ett svar till “Jag kan tycka att det är märkligt

  1. MaritaPettersson Revollo

    Vi är många både före detta och nuvarande elever som behöver repetera och tid för reflektion. Och som gör det bäst med läxor,Visst är de jobbiga. Utan dem blir det minst lika orättvist i skolan.Få är så smarta att de fattar allt efter en sagd mening. Lärarna får ha ett övergripande schema i lärarrummet där antal läxor/klass redogörs Eleverna kan sökert protestera o påminna om läget..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s