Tack C.

Jag tänker alltid på dig när jag backar. Okej kanske inte alltid, men väldigt ofta. Jag minns när du en eftermiddag på 90-talet plingade på hemma hos oss och det visade sig att det var du som var ”körskoleläraren” min pappa hade ”hyrt” in. Pappa och jag fixade inte backning tillsammans nämligen. Högerregeln klarade vi av utan bråk men den där backningen. Jösses … Du lät mig köra till en stor parkering och sa ”backa längs trottoarkanten.” Ha, lätt som en plätt tänkte jag. Och körde i zickzack. Och förväntade mig ett skrikande ”jag sa längs trottoarkanten”, det var så det brukade låta när jag övningskörde. Istället satt du och fnittrade roat åt mig och min backning. Och lät mig försöka igen, och igen och igen. Nu är jag rätt bra på att backa. Och fickparkera.

”I love children”, sa du tydligen ofta när vi var små. Framförallt när vi var på semester med tält och det regnade en del och vi var ettriga små barn. ”I love children. I love children. I love children.” Jag har, som mamma, hört mig själv upprepa mantrat flera gånger. Ett bra mantra att ta till.

Jag minns när du ringde mig från Barcelona och ville veta ”var fan man äter i det här landet?”
Jag minns söndagsstekar.
Jag minns Annie.
Jag minns simhallen.
Jag minns resorna.

Jag minns alldeles nyss när vi var flytthjälpare tillsammans och du skakade överseende på huvudet åt alla förståsigpåare som faktiskt inte fattade någonting alls egentligen. Jag minns vad jag skrev i ett sms efter att ha tagit kort på dig.

Jag minns också min senaste födelsedag som började så bra men slutade så jävligt och som numera kommer att markera något helt annat än början på våra familjers vänskap för 39 år sedan.

Tack C. För allt.

 

 

 

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Tack C.

 1. Åsa

  Fint underbara P.
  Love
  Krama Emmiz.

 2. SImona

  Fint.
  Och sorgligt.
  Puss och stor kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s