Ord i rättan tid

Efter ett trevligt mingel i Pocketförlagets regi (Tack Pocketförlaget och alla trevliga jag pratade med!)  parkerade jag på min uppfart och klev ut i duggregnet. Väl inne fann jag till min glädje att någon annan idag hade gått de 30 metrarna till brevlådan och tagit in posten. Medan jag tog av mig skorna ögnade jag igenom brevhögen och ett brev stod ut, handskriven adress – till mig!  Jag öppnade ivrigt.

”Hej Pernilla!!

Det var länge sedan jag pensionerades som lågstadielärare och speciallärare. Lärarnas tidning ögnar jag numera bara igenom, för det är sällan jag hittar något av intresse, men plötsligt i nr 6 stod det två artiklar som gjorde mig jätteglad. Det var intervjun med dig angående din bok ‘Läxfritt’ och Ingalill Gustafssons artikel ‘Låt det viktiga ta tid.’ (….) Det du säger om läxor är ord i rättan tid. Läxorna förstör ungdomarnas ungdomstid och familjelivet, och för lärarna är dessa prov ett gissel. Efter Pisa-undersökningen skäms eleverna och föräldrarna skäms för sina vanartiga barn, och lärarna står vid skampålen. De enda som inte skäms är politikerna som på kort tid har lyckats spoliera det svenska skolväsendet. Din bok ser jag fram emot att läsa i höst.”

Jag blev så glad för brevskriverskans ord. För att hon har tagit sig tid att skriva ett långt brev för att framföra sina tankar till mig. Det värmer så oerhört mycket. På något sätt blir jag alltid extra glad när lärare med lång erfarenhet tycker som jag, jag tänker att de har haft tid att erfara och reflektera och deras ord väger tungt för mig. Jag har alltid sett äldre kollegor som en tillgång och en glädje att få arbeta med.

Kära K. Tack för dina ord! Jag hoppas att du kommer att gilla min bok.

 

20140425-170700.jpgBevaka boken här!

 

Lämna en kommentar

Under Lärarrelaterat, Läsarmail, Läxfritt - för en likvärdig skola, Läxor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s