Jag hade inte läst den

Men länge tänkt att jag borde. Jag minns att jag lånade hem hela serien av svärmor sommaren 2003. Jag mådde illa. Gravid med mitt första barn. Ute sken solen, jag stannade inne. Men det blev inte av, jag gjorde fotoalbum istället.

Och nu innan semestern ryckte jag åt mig pocketen på Pocketshop. Och nu har jag läst. Och VARFÖR har jag inte läst innan?

Henning. Fina, underbara söta Henning. Och Lotten. Ert slitsamma liv. Era svåra beslut. Men ändå hade ni det så mycket bättre än så många andra. Hopplöshet utan slut. Hur människor har levt. Vilka vidriga förhållanden. Vilken misär. För inte länge sedan.

Jag grät i slutet. Men klickar i detta nu hem resten av serien.

20140705-204249.jpg

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Jag hade inte läst den

  1. Ping: Allt förändras – inget förändras | Pernilla Alm

  2. Maria med fyra

    Ett av mitt livs största läsupplevelser! Grattis till dig som har den kvar!

  3. Jag fick hela serien av mina föräldrar när jag flyttade till Stockholm. Det gick flera år innan jag läste dem, skäms på mig! När jag hade läst ut den första var jag såhimlaglad att jag hade allihop för det var bara att fortsätta. 🙂 Kan vara bästa böckerna jag någonsin läst faktiskt. Efteråt fick jag total abstinens och gick på guidade vandringar genom Sthlm. Hette något i stil med ”I Hennings fotspår” åååhh, kan varmt rekommendera om det fortfarande finns sådana! Magiskt! Och uj, vad man alltid grät i slutet av vandringarna. (Inte bara jag.)

  4. Catharina

    Jaa!! Den är ju så bra!! Läste den när jag hade bott i Sthlm två år, tänkte att det skulle vara bra med lite lokalkännedom, och det är det nog. Älskar serien!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s