Glass i små lass!

Mycket stolt över mitt senaste projekt. Jag står sällan i köket, verkligen inte mer än nödvändigt. Jag slänger ihop vardagsmiddagar men sällan med speciellt mycket hjärta. Jag tycker att matlagning är slöseri med tid. Man slavar i flera timmar och sedan är det liksom slut på en gång. Om man skriver en bok så slavar man också i en massa timmar men sedan finns den kvar. För alltid.

Hur som helst. När vi var i Barcelona råkade vi av en slump på Gelaaati! DI MARCO och fick de mest fantastiska glassarna. Smakerna var helt underbara och min favorit var en persiko- och cavasorbet. Och crema catalanan. Och … Ja ni fattar. Sjukt god glass. Och supertrevlig personal.

Messade direkt min vän glassfabrikanten Angela (Mormor Magdas – bästa glassen i Sverige) och krävde att hon genast gjorde en cavaglass. Och en crema catalana. Och beordrade henne att åka till Barcelona på studieresa. Hon kom dragandes med att jag måste komma ner till Jönköping och hjälpa till med glasstillverkningen och jada jada jada. Och så kom jag hem och läste nya Damernas Värld. Och hittade ett recept på ”Champagne och jordgubbssorbet.

Våra barn är bortresta. Mannen har jobbat. Jag har haft tre hela dagar för mig själv. Det är så märkligt och uttröttande (har sovit middag på soffan alla dagar) men igår tog jag mig i kragen och travade iväg och köpte både glassmaskin och glykossirap (trots googlingen som avslöjade att det är väry onyttigt med glykossirap). Och idag skulle det bli glassverkstad hemma i mitt kök.

Och jösses så nöjd jag är. Fast det tog rejält många timmar och glassmaskinen jag köpte på Clas Ohlsson för billig penning är alldeles för liten. Jag står nu med glassmet i frysen och inväntar att glassmaskinens skålar ska bli frysta igen. (Annars funkar det inte). Men ändå.

Jag – Pernilla Alm – har gjort egen jordgubb- och cavasorbet. Ett ganska litet lass men ändå. Mormor Magdas får passa sig, snart kanske jag öppnar glassfabrik.

 

Något blev tokigt med bilderna. De är ENORMA och de kom i fel ordning men jag orkar inte pilla. Ni får stå ut.

20140719-204837-74917608.jpg

20140719-204838-74918463.jpg

20140719-204839-74919366.jpg

20140719-204835-74915926.jpg

20140719-204840-74920217.jpg

20140719-204841-74921078.jpg

20140719-204836-74916806.jpg

3 kommentarer

Under Babbel

3 svar till “Glass i små lass!

 1. Björn Carheden

  Jag gör också glass men mina blir så hårda. Hur bär du dig åt för att få dem krämiga. Vi har här i Ystad ”Glassmakeriet” och de har den perfekta glassen, jag måste fråga där hur man gör för att glassen ska bli luftigare. Men visst får man perfekta smaker.
  Dina ser utmärkta ut och smakar antagligen förträffligt.

  • Pernilla

   Alltså, jag körde bara i maskinen. Det stod att det inte blir som köpt glass, att den blir mer krämig. Inget tips tyvärr.

   • Björn Carheden

    För mig blev den stenhård och jag gör den enligt glassmaskinens instruktion. Om jag åt den genast och intevläst den i frysen så vore den perfekt. Nåväl, min limpor blir inte som de jag köper från våra bagare här eller i Nacka. Jag får väl nöja mig med att det jag lagar smakar inhemskt utan betoning på den senare delen av ordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s