Till slut

”fick” jag mina böcker. (Om man med ”fick” menar ”fick ringa och jaga tre gånger, (och förlaget ringde sina tre gånger), kräva att DHL stoppade leveransen till fel adress och JAG sedan fick åka till Västberga för att mötas med ‘paketen finns inte här’ men när jag talat om att jag efter två samtal bedyrats att de skulle finnas där och jag talar om med bestämd röst att de visst ska finnas och jag  skulle ha fått leverans i måndags och jag  faktiskt, onsdag lunch, är rätt irriterad så går DHL-killen ut på lagret och letar och faktiskt  – HITTAR. Men ingen ska tro att DHL-killen ens hjälpte till att lyfta in en endaste liten låda à 20 kilo in i författarens bil, nej då). Om man menar det med ”fick” så ”fick” jag mina böcker igår. (Och om sanningen ska fram så tyckte mina amerikanska gäster att det var SKÖNT att energiknippet Pernilla försvann i ett par timmar så att de kunde bara vara en stund).

MEN SKIT I DET (sa jag att det var DHL som fuckade upp?) I’VE GOT MY BOOKS! (Jag ska snart börja vårda mitt språk, det är ju skolstart väldigt, väldigt snart).

10419982_10152275425192532_4279975285709025374_n

 

Tillbaka till ämnet!

Jag är lite kär i mina böcker. För det första är läxfrittboken så himla fin. Jag älskar färgerna. (Förutom orange, jag är inte så förtjust i orange men det passar ändå in). Jag älskar boken. Det ligger så mycket  otroligt hårt arbete bakom. Att hitta på en roman är ingenting jämfört med att skriva sanning. Å andra sidan, sanning är mycket enklare än roman. Allt finns ju på riktigt. Det är så otroligt olika men jag gillar båda – på olika sätt. Kort – jag älskar den. (Fast jag har hittat ett tryckfel).

För det andra – det är min andra publicerade bok. Det finns en tredje i pipeline men nu fokuserar vi på de alster som faktiskt fysiskt finns. Två riktiga böcker Pernilla Alm. Det är BRA jobbat det. Utöver att vara lärare, mamma, fru och kompis. Och dotter. Och sånt.

I min egohylla just nu:

10525682_644274365669308_9100485824539927917_n

Författare: Pernilla Alm

21 kommentarer

Under Alltid du, Babbel, Läxfritt - för en likvärdig skola, Pernilla Alm

21 svar till “Till slut

 1. Lina Forss

  Min kompis ❤

 2. Mycket mycket snyggt jobbat, författaren!

  /Anna

 3. Det är möjligt att du nämnt detta någonstans, men jag frågar i allafall: hur tänker du det ska fungera för de barn som behöver lugnet i hemmet för att fixa de skoluppgifter andra hinner med i skolan? De som inte har en chans att klara skolan om de inte kan få hjälp hemma?
  Jag anser att är de något som ska bort, då är de betygen, inte läxorna. Det är i grund och botten betygen som skapar stress, inte att man ska läsa hemma.

  • Pernilla

   Om en elev arbetar bättre hemma än i skolan bör skolan börja med att ta reda på varför det är så. Något är ju fundamentalt fel i systemet om eleven inte kan arbeta i skolan utan bara kan arbeta hemma.

   Om en elev väljer att arbeta hemma och känner att den får rätt hjälp där – varsågod. Det du beskriver – att inte hinna klart – bör ju dock aldrig vara en läxa.

 4. Linnéa

  Ser fram emot att läsa boken och låna ut den till några personer i min närhet som kan behöva läsa den 😉

 5. Tjoho, vad jag ser fram emot denna bok!
  Och du, du är grym:-)

 6. Hurra! Ska bli spännande att läsa boken.

 7. Ja! Bra jobbat! Stort grattis! Och kraaaam!

 8. Det är FÖRJÄVLABRA jobbat faktiskt. 😉 Grattis, ska bli så kul att snart ses igen!

 9. En tredje i pipeline alltså? Gött å höra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s