Samma lika men lite annorlunda

Jag var ute och sprang ikväll. Precis i början av rundan mötte jag en kvinna som gick med sitt barn. Barnet var ungefär 2 år och knatade på som tvååringar gör. Sakta. (I alla fall när man vill ta sig från punkt A till punkt B och är trött, hungrig och lite stressad).  Jag sprang vidare och tänkte på sist jag tog mig runt samma sträcka. Det var förra måndagen och i mitt huvud malde tanken på min vän som samma dag tvingats avbryta sin resa med Finnair. Ni minns – when Finnair went nuts. Då var jag tröttare än idag och gick rundan, men tankarna på Finnairs oproffsiga sätt fick mina ben att gå snabbare, för jag var så upprörd. Idag sprang jag i trettio minuter utan att gå en endaste meter. Mitt sinne var mycket lättare idag, tydligen också mina steg. Igår var min vän på sin brors bröllop i Korea. Det som förra måndagkvällen kändes som en omöjlighet blev ändå verklighet genom gemensamma ansträngningar. Min vän njuter just nu av återseenden, kära möten, bröllop. Fantastiskt fint. (Jag har sett bilder).

På väg tillbaka, i slutet av rundan på nästan exakt samma ställe mötte jag kvinnan med barnet igen. Hon hade nu barnet på höften och en plastkasse från snabbköpet i handen. Det fick mig att tänka på hur det mesta är samma, men bara lite annorlunda. Min förra måndag och dagens måndag hade många likheter, men också några olikheter. Dock en väsentligt skön olikhet från förra måndagen. Och genast börjar jag fundera på vad som är annorlunda om en vecka. Hur är det när jag går ut och (springer?) nästa måndag? Eller skippar jag det helt och sitter inne och kurar medan mitt barn dansar? Den som lever får se…

Dagar och veckor går, det mesta vi gör är samma sak som vanligt. Men plötsligt händer något som ändrar cirklarna. Något som får oss att stanna upp och höja blicken en stund. Jag gillar att höja blicken. Jag gillar när cirklar rubbas. När det händer något. Och jag störtgillar att hon är i Korea. Verkligen tokgillar!

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s