Nyss

Var jag elva. Jag brukade ta bussen till Farsta centrum och köpa singlar. Jag har för mig att de kostade runt 20 kronor. Jag köpte en eller två i veckan och det var ett äventyr varje gång. Ibland tog jag fel buss. Ibland var den inställd. Ibland dök det upp ett fyllo som skrämde mig. Ofta åkte jag ensam men ibland med en kompis.

Nyss virvlade min nästan elvaåring och en kompis in i huset. De har åkt buss till vårt centrum och shoppat. Ätit pommes frites till mellis  (!!!) och köpt presenter till kompisen som har kalas ikväll. Ingen av dem har svarat i sina telefoner för de hade fullt upp med att shoppa upp mina pengar. (Mamma, jag köpte en väska!) Nu virvlar de omkring här och gör sig i ordning och jag sitter och väntar. Jag är chaufför och förväntas ta dem från A till C, via B och hämta en annan kompis.

Nyss var jag elva. Nyss var hon bebis. Och här sitter jag, fredagstrött, novembersliten och ganska matt och undrar lite över vart åren tog vägen. Egentligen?

IMG_6420.JPG

9 kommentarer

Under Babbel, Barn

9 svar till “Nyss

 1. /nina

  Ja min gud hur snabbt det går. Den här hösten har gått i en racerfart som jag inte hunnit med i. Och mina barn växer 10 cm i veckan och kräver nya skor precis hela tiden.

  Nyss hade jag nakna fötter i loafers, och precis innan det la jag ner min nu 16-årige son i vagnen och gick en promenad…

 2. david

  Hej Pernilla ja har en stor grov kuk till dig

  • Pernilla

   Kära David,
   Jag har bloggat i sju år men det här är första gången jag får ett sådant här erbjudande. Tack, men nej tack. Jag ser i dagsläget inte ett behov av det du så generöst erbjuder mig. Faktiskt så har jag svårt att se det i framtiden också.

   Tips: Jag är lite av en språkperson så för att få mig minsta intresserad bör du uttrycka dig hyfsat korrekt. Jag är inte galet petig men första intrycket är ändå det enda jag har att gå på just nu, och vi kan lugnt konstatera att du inte klarade testet.

   Dessutom tappade du mig redan när du ens andades att skriva den här kommentaren i ett inlägg som handlar om min dotter. Uuuuuuu.

   Med vänlig hälsning,
   Pernilla

   • Ros-Mari Edstrom

    Du är beundransvärd som orkar göra nåt annat än att omedelbart radera!

    May them burn in hell, fast det är väl fel tänkt också. Jag har haft en avlägsen sommargranne i telefon halva dan. Han förstår inte att hans rättshaveristiska behov inte går hem i vår klubb, fast han har både hög utbildning och fina kontakter. Han har oerhört stort behov av att bli sedd och lyssnad till. Hans egen familj lägger på luren när han ringer.

    Jag ska nog avsluta min 08-telefon, men mitt mibilnummer är ju ingen hemlighet heller.

    Kram

  • meximamma

   David!
   Jag tvivlar starkt på din påstådda utrustning och det är ju märkligt att du tycker att det ens är i NÄRHETEN av ok att skriva som du gör. Jag tycker att du ska ta din kvinnosyn och stoppa upp den nånstans dit solljuset aldrig når. Lycka till med dina framtida närmanden och relationer. Det ser rätt mörkt ut, eller hur?
   /Mia

 3. Ros-Mari Edström

  Liten blir stor. That´s life. Men vi, mödrarna, åldras inte på allvar. Bara i tideräkningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s