This used to be my playground

Jag är på Bromma flygplats, väntar på planet som ska ta mig till Sundsvall och Solede skola. Där ska jag föreläsa för personal och föräldrar om läxfritt.

Att vara på Bromma flygplats är lite som att vara hemma. När jag var liten tillbringade jag stora delar av min barndom här. Min pappa var ensamstående med mig och han älskade att flyga. Jag tyckte att flyga var trist. Bullrigt, trångt och långtråkigt. Så jag stannade på marken medan pappa flög. Jag lekte runt hangaren och barackerna. Jag hade fri tillgång till flygklubbens kafé. Jag skrev upp på en lista, pappa betalade när han hade landat. Det gick ingen nöd på mig även om jag sällan jublade när vi körde över Tranebergsbron mot Bromma. Trots fri tillgång till bullar, cola och godis…

Ibland följde jag dock med upp i luften. Mest som transport, nästan aldrig när det var ren nöjesflygning. (Pappa hävdade övning men det fattar väl alla att det var för nöjes skull). En av de gångerna fick vi flyga flera gånger över tornet. I planet indikerades det att landningställen inte fälldes ut men efter några varv var tornet säkra på att det var ute och vi kunde landa.

En enda gång tyckte jag att det var riktigt coolt att pappa hade flygcert. Florida 1992. Jag var 16, pappa och min lillasyster hade kommit till USA för att hälsa på mig. Vi tog en resa till Florida och en av dagarna där hyrde pappa en cessna och vi flög från Fort Lauderdale (tror jag), till Key West. Jag navigerade (well, vi säger det) och allt syntes fantastiskt bra för vi flög på otroligt låg höjd. Eventuellt slog den flygturen dagarna på Disneyworld.

Sierra Echo Golf ready for take off…

IMG_0205

IMG_0207

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “This used to be my playground

  1. Spjut från förut!!!
    Toy. Kanelbulle. Varmkorv. Varmkorv. Kanelbulle. Toy.
    På baksidan av en papperstalrik. Listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s