This is my hometown … and this. And this.

Igår skrev en kompis på Facebook att hon skulle flyga till Halmstad. Min andra hemstad. Där bor min mamma, där bor min bror. Där är jag ”semiuppvuxen”, alla lov plus lite till tillbringade jag där. Varje gång någon som inte är jag åker dit blir jag avundsjuk. En del av mitt hjärta finns liksom alltid där och jag känner alltid att jag vill åka dit. Och när någon annan åker dit får jag något slags panikbehov av att åka med. När jag kör E4:an söderut mot t.ex. Ikea får jag alltid lust att skippa att svänga av och bara fortsätta ner till Halmstad. Har aldrig gjort det men tänker alltid tanken. Bara ringa mamma och be henne börja laga något gott, kommer om fem timmar.

Lite senare checkade en kompis in på Arlanda och skrev att hon skulle flyga till Boston. Då tog hjärtat ett skutt, jag var utbytesstudent utanför Boston för länge sedan och jag får lite samma känsla som med Halmstad. ”Det borde vara jag.”  För det är också som en hemstad för mig. En speciell plats. Sedan gick jag och lade mig. Det första jag såg på Facebook i morse var min kompis som hade flugit klart och nu checkat in på ett hotell en timme norr om Boston. Jag råkar veta att det tar en timme för det är exakt där jag tillbringade mitt år i USA efter årskurs nio. Hon befinner sig i Nashua, där var jag alltid och shoppade. Där ligger ”min mall”.  Jag bodde i staden lite sydöst om Nashua, Dracut.

Alltså. Hon är I mitt high school år. Verkligen mitt i. Och jag är så avundsjuk! Det borde vara jag som åkte på businesstrip till mina gamla hoods. Det borde det faktiskt vara.

Meanwhile sitter jag hemma i mitt hus och trivs rätt bra här. Men vill ändå vara i Halmstad. Och i Dracut/Boston. Och gärna en sväng till Barcelona också. För det var snart ett helt år sedan sist och Barcelona har också en speciell plats hos mig…

Med vänlig hälsning / hon som aldrig kan känna sig helt nöjd på ett ställe.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s