Det tog så lång tid att bli ung

Idag fyller jag 40 år.

Mina barn har länge hävdat att jag kommer att få en fyrtioårskris. För en tid sedan hörde jag talas om att man bara får ålderskriser om man går runt och ångrar saker man inte har gjort. Jag känner faktiskt ingen kris alls, kanske ligger nyckeln där? Jag försöker sedan några år tillbaka att göra det jag vill. Inte det jag tror att andra vill. (Jag lyckas inte alls hela tiden, men försöker). Det är det enda man kan göra. Försöka. Ibland går det, ibland inte. Jag är mamma, fru, anställd och har andra åtaganden. Det går inte för sig att gå runt och vara hur crazy som helst. Men lite kan man faktiskt styra. Lovar.

Några av mina elever tyckte det var märkligt att jag skulle bli SÅ GAMMAL som 40. ”Du ser ju ändå ganska ung ut”, sa de sedan. Och jag visste inte om jag verkligen skulle ta det som en komplimang. För ”att se ung ut” vet jag inte om jag vill göra. För jag gillar att bli äldre.

Jag gillar det åren har lärt mig. Jag brukade vara så naiv. Egentligen är det kanske sorgligt att inte vara det på samma sätt längre. Men det är skönt att inte bli besviken ständigt. Jag gillar att jag har blivit mer avslappnad. Att jag har insett att det inte är så allvarligt hela tiden. Jag gillar att ha rutin på saker. När jag var nyexad skrev jag manus för alla mina lektioner. Manus! Alltså helt sjukt. Nästan ordagrant. Nu går jag in och river av lektioner och jag tror faktiskt att de är mycket bättre nu, än då. När jag var runt 25 kunde jag inte bjuda in någon hemma om jag inte hade städat i tre dagar. Nu är man mer än välkommen på lite vin och pasta vilken dag i veckan som helst. Och om toan är oskrubbad så får vi leva med det. (Happens to everyone). (Plus jag är 40 och har råd med städhjälp så så illa är det aldrig). Jag brukade ha så många hang ups. Kände på dörren tre gånger varje kväll, för att veta om den var låst. (Nu klarar jag mig med en gång).

Åren har gett mig lite rynkor och andra skavanker men och? De visar ju bara en jädrigt bra sak. Jag har levt. Och det hoppas jag få fortsätta med ett bra tag.

Det tog så lång tid att bli ung.

12 kommentarer

Under Uncategorized

12 svar till “Det tog så lång tid att bli ung

 1. Stort grattis i efterskott!

 2. Jag har varit 40 i åtta år nu, och har inte ångrat det en sekund 😉
  Stort Grattis!

 3. Grattis på födelsedagen!

 4. Grattis Pernilla! Stor kram, tänker på dig.

 5. Å så fint! Jag är helt med dig på alla punkter, gillar också att bli äldre och hoppas kunna hålla alla slags kriser borta. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

  Kram!
  /Anna

 6. Stort grattis! Och skönt att höra 🙂 mvh 39 och ert halvt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s