Det är mors dag

Eller som jag nyss skrev på Facebook. Jag är inte bara mamma, jag är Pernilla också.

Jag har lite svårt för sådana här hysteriska dagar då man ”ska” en massa. Mors/fars dag. Jul. Nyår. Midsommar. Valborg. Alla sådana där dagar när det är viktigt att göra något speciellt. Då slår mitt inre ofta bakut och vill liksom ingenting. För det är inte säkert att jag är på partyparty-humör bara för att det ska bli nytt år. Det är inte säkert att jag vill köpa något till dig bara för att det råkar vara julafton. Det är inte säkert att jag vill fika bara för att det är mors/fars dag och jag borde ha köpt blommor och bakat något åt dig. Jag kanske vill det i morgon istället.

Jag har varit ensam hemma i helgen, och slutredigerat min bok. (Snart klar!) Barnen och maken åkte (lustigt nog) till min mamma. Jag vaknade till att hela Facebook hade uppvaktats på mors dag och trots att jag valde att vara hemma, trots att jag ÄLSKAR att vara ensam, trots att jag inte ens gillar sådana här dagar kändes det lite ensamt och märkligt. Trots att jag har två underbara ungar som är på ingång hem och säkert har en plan för mig på mors dag.

Så om jag känner så här, hur känns det inte då för de som inte har en mamma? De som inte har barn? De som har trassliga relationer och vid sådana här dagar påminns.

Som alla de här barnen. Som Sandra inte var ensam om att vara. De finns överallt, omkring oss.

maskrosungen

För övrigt gillar jag hur Katerina Janouch tänker om mammor. Instämmer helt! Med vänlig hälsning, var ensam hemma igår och åt upp all choklad, drack rosévin och såg en hel film utan att någon störde en enda gång. Och jag har inte ett dugg dåligt samvete för det för jag är inte bara mamma, jag är Pernilla också.

3 kommentarer

Under Uncategorized

3 svar till “Det är mors dag

  1. Ju äldre jag blir desto mindre spelar högtiderna in. Och inte är jag mamma heller…

  2. Ros-Mari Edström

    Bra att du påminner om Sandra Gustafssons debut! Den ska jag ta med i sommar. Köpt, men inte läst, gäller så många böcker i min hylla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s