Det blev en dag på stranden

I den här familjen (och i typ alla andra) är inte två vuxna lediga hela somrarna. Det är en vuxen som är ledig hela tiden, och därför i alla fall tidigare fungerade som sommarlovsdagis. Åt de två underbara liv som inte direkt är några stillasittare. Och som skulle ha mat hela tiden, från tidig morgon till innan läggdags. Numera är jag mest chaufför och sällskap. Och plånbok.
För plötsligt har något hänt. Mina ungar. Är liksom stora. När vi ska åka till stranden hjälper de till att packa och bära. När vi är där gör de som jag säger. Jag minns en tid då de sprang åt varsitt håll. De var överallt och ingenstans och det krävdes minst två vuxna för att kolla dem. Hittade det här gamla inlägget, om hur det var 2008.

Och idag påmindes jag lite extra om hur det var då, 2008. För bredvid mig där jag satt i min strandstol och lite lojt såg ut över barnen som badade ordentligt var en kvinna med två små barn. Väry små barn. Och det var ett evigt trixande. Hon fällde upp ett soltält till det minsta barnet. Jagade den lite större ungen som ville bada hela tiden. Tog på solhattar. Tog på solhattar. Tog på solhattar. Smorde in dem. Jagade dem. Tog på solhattar. Jagade dem. Köpte glass åt dem. Som de spillde på sig själva. Och hela tiden tjatade hon på det stora barnet att filten inte skulle bli sandig. Den fick inte tas med till den sandiga delen av badet (det är gräs och sand).

När vi skulle gå hem pga värmerekord och jag hade bränt mina skenben (pga idogt sittande i solstol) sa jag till mina tjejer: ”Nu ska vi gå hem.” De sa: ”Okej” och bytte om och hjälpte till och bar våra saker. Vi gick förbi mamman och barnen och jag fick hålla mig hårt från att smygfota. För vad låg där, ihopknycklat vid deras tält? Jo då. En sandig filt. The filt.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s