Nej, vi borde inte behöva se över axeln. Hela tiden. Överallt. Alltid.

Ikväll postade en fb-vän att hon hade blivit antastad i motionsspåret.

Jo. Hon var alltså ute för att få frisk luft och motion och det slutade med att hon skrek av rädsla och har gjort en polisanmälan om sexuellt ofredande.

I augusti ska jag springa midnattsloppet. (A f-ing joke). Skulle behöva träna.

Men sanningen är (dels att jag är lat), men också – varje gång jag ska ut och träna lurar rädslan. Jag undviker skogen. Om jag inte har sällskap. Om det inte är söndag och vettig tid. Jag undviker tidiga morgnar. Springer istället på de största vägarna omkring mig. 

Igår var jag ute och gick vid 22. Mötte ingen. Lite läskigt för jag kunde mött fel, och ingen hade varken hört eller sett. 

Min vän blev skrämd idag. Hon skrev att om man springer med lurar ska man bara ha i den ena, så man hör om någon kommer bakifrån.

Jag undviker alltid öde ställen.

Jag har alltid ett öra ledigt. Och låg volym. Alltid. Jag kollar alltid med min bästa basketblick. (Split vision folks). 

För jag är kvinna och det är så jag måste leva mitt liv.

Så jävla sunkigt och fel. Och gör att jag tappar lusten att gå ut och springa och istället tvingar mig själv att stå på den trista crosstrainern som jag HATAR! 

Precis som de äckliga kommentarer jag får till den här bloggen varje dag gör att jag tappar blogglusten. För nej. Jag är inte ett dugg intresserad av att du ska gnida in min rumpa i bea. Inte heller är jag intresserad av att bli påsatt på en balkong av dig och dina tre polare. Och nej. Jag är inte din milf. 
Jag är en person som har rätt att göra vad fan jag vill. När jag vill. Utan att behöva vara rädd. 

7 kommentarer

Under Uncategorized

7 svar till “Nej, vi borde inte behöva se över axeln. Hela tiden. Överallt. Alltid.

 1. Jag har ett lite annorlunda problem när jag möter andra på ensliga platser, oavsett kön.

  ”För jag är kvinna och det är så jag måste leva mitt liv.”

  Nej, det är inget liv och det hjälper inte som skydd att se sig om över axeln hela tiden på joggingrundan! Det ger bara ett nervöst intryck. Om det råkar vara någon feg, snuskig typ där så ökar väl till och med sannolikheten att du blir attackerad av denna typ om du ser sådär lagom rädd och söt ut som könsnormen säger att en kvinna ska se ut? (Med det menar jag INTE att det är fel att se söt ut i sig, utan att fega typer föredrar att gå på de som ser särskilt sårbara och söta ut, vilket oftast är kvinnor.)

  Har du läst Befrielsen apropå det här ämnet? Jag har inte läst den själv, mest för att hon inte vände på perspektiven fullt ut och gjorde förövarna till offer! Men den kan kanske vara läsvärd ändå?

 2. Vilka svin det finns, det gäller att tänka sig för var man än är. Så ska det inte behöva vara men så är det tyvärr.

 3. Obehagligt och hemskt att det ska vara så!!!
  Hälsningar http://www.supermamsen.wordpress.com

 4. WHAT? Du får äckelkommentarer här?!

 5. Maria

  Efter att ha läst din text får jag lust att skriva en kommentar trots att jag sällan gör det. Bara för att de fina kommentarerna ska vinna över de onda. Eller iaf bättra på siffrorna. Jag hatar också den där crosstrainern, jag springer i skogen, och jag vägrar vara rädd. De allra flesta man möter är fina människor, och jag väljer att tro det om alla, för min egen frihets skull. Men så springer jag utan lurar i och för sig….

  • Pernilla

   Tack Maria. Jag springer också där ibland, ensam. För att jag vägrar låta rädslan ta över. Men ändå är jag ju på min vakt precis hela tiden när jag springer där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s