When it all falls down …

Paris

I kväll ska jag på Madonna. Jag har varit ett fan sedan hon slog igenom och jag var pytteliten. Jag har sett alla hennes konserter i Sverige, all but one.

I går kväll hade jag och tjejgänget jag ska gå med, en liten diskussionstråd på Facebook. Vad har man på sig när man står på ståplats? Finns garderob? Vilka skor är skönast? Det var ett taq sedan jag hade ståplats, ska erkännas. Det var på den nivån våra bekymmer låg, och peppen var hög.

Lite senare, just innan jag somnade bredvid min åttaåring, hade jag fått klart för mig att något hemskt hade hänt i Paris. 35 personer var döda. När jag vaknade vid 05 läste jag att 158 hade dött i flera olika attacker. Nu står det minst 150 människor.

Peppen jag kände igår inför Madonnas konsert, är som bortblåst. En sketen konsert med en av mina favoritartister känns så futtigt i den här jävla världen. Folk nekas inträde vid våra gränser, folk tvingas bort från sina hem och folk som är ute i Parisnatten skjuts ihjäl. Och – det ska sägas- jag blir lite rädd. Att stå i en folkmängd, trångt och svårt att ta mig därifrån om något händer. Faktiskt känns det inte alls lockande. Även om det är en liten petitess i sammanhanget.

Men så tänker jag lite.

Det är Madonna jag ska se. Madonna som alltid står upp för mänskliga rättigheter. Madonna som inte viker sig. Madonna, som varit min idol sedan jag var pytteliten för det budskap hon alltid står för. Kanske att jag ibland har tvekat lite när hon gått med i lite märkliga sekter etc. men i grunden är hon ju just sådan jag vill vara; stark, modig och en som värnar allas rättigheter. En som vågar stå för den hon är.

Det är viktigare än någonsin att vi inte låter rädsla och uppgivenhet ta över. Så jag ska gå på den där konserten i kväll. Jag ska gå dit, jag ska njuta av den och jag ska vara glad för att jag lever och kan gå dit. Samtidigt kommer jag tänka på alla de som inte kom hem från en konsert i går. På deras anhöriga. På hur förbannat rutten den här världen har blivit.

When the world gets cold
I’ll be your cover
Let’s just hold
Onto each other
When it all falls, when it all falls down
We’ll be two souls in a ghost town

Tell me how we got this far
Every man for himself
Everything’s gone to hell
We gotta stay strong, we’re gonna hold on

Madonna – Ghosttown

Annonser

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “When it all falls down …

  1. Jag hoppas att ni får en jättehärlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s