Mikaelas Barcelona, del sex. (Nog den sista. Jag är inte säker).

I dag är det den 19 januari. För exakt en månad sedan klev jag upp 03:30 och körde till Arlanda. Det är en så speciell sak det där, som jag nog aldrig kommer ”komma över”. Jag tar min bil. Åker ut i natten. Knappt någon ute. Parkerar. Går på ett plan. (Via incheck och security etc). Sitter där ett par timmar (just den här gången sov jag mest eftersom det var tidigt, tidigt). Och kliver av någon helt annanstans. Det är en så cool sak. En frihetskänsla. Jag kommer aldrig sluta känna det.

Jag klev av i Barcelona och tog flygbussen till Plaza Cataluña och gick fem minuter till mitt hotell som var fantastiskt. Helt tippentoppen och jag grämer mig för JAG GLÖMDE ATT KOLLA IN TAKTERRASSEN. Det är så märkligt. Vet inte hur det gick till…

Oh well. Jag lämnade in väskan i bagagerummet (klockan var inte mer än 10/10:30 när jag anlände till hotellet) och sedan gick jag ner på stan och tog en frukost på Bar Lobo, ett av mina favoritställen. (Det har jag inte tillsammans med Mikaela, vad jag vet har hon aldrig varit där).

Ett ställe Mikaela och jag däremot har gemensamt är taket på La Pedrera. Jag har varit där så många gånger att jag inte ens vet, och det har nog Mikaela också varit.

Den 19 december 2015 var jag där igen. Jag var egentligen ute och strosade i närheten. Började bli smått hungrig och hade ett litet tapasställe i åtanke. Ett jag gillar. Men så såg jag La Pedrera. Och blev sugen. Det var ingen kö (ibland är den oändlig) så jag tog det som ett tecken och betalade den ganska saftiga entrébiljetten och åkte upp. Och som jag älskar det där taket.

Det gör Mikaela också. Jag kan inte skriva vad hon är med om på det där taket, för om du inte har läst boken än vill jag inte förstöra för dig. Men vid två tillfällen i Utan dig är hon där och de tillfällena är totalt olika. Som natt och dag.

Men. Ska du gå i Mikaelas fotspår i Barcelona ska du definitivt åka upp på La Pedreras tak. Alltså. Även om du inte bryr dig ett skvatt om den där fiktiva personen Mikaela som den här bloggen behandlar som en riktigt människa, ska du ändå åka upp på La Pedreras tak. Faktiskt.

Bildkavalkad:

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s