39 personer dog idag

Jag står och sminkar mig med radion på i bakgrunden. Jag har just duschat varmt och länge men till slut tvingat mig ut. I morgonrock står jag på uppvärmd klinker och sminkar mig i mitt badrum. Radiorösten når mig där:

”Trettionio personer dog i Medelhavet i morse, därav flertalet barn.”

Hur länge till?

Hur många fler liv ska gå till spillo medan Europa står och tycker att vi gör mer än vi borde? 

Jag ska strax hem till min kompis som fyller 41. Om tre månader har vi känt varandra i 41 år. Då föddes jag och vi bodde grannar. Vi behövde inte lämna allt. Gå. Åka en undermålig jävla båt och dö en meningslös, obegripbar och iskall drunkningsdöd. Vi fick växa upp. Hänga knäveck. Jaga klassens sötaste för att ge en puss. Bli finniga. Köpa Bagheeraoveraller och singlar (skivor that is) i Farsta centrum. Åka som utbytesstudenter till USA. Komma hem igen. Dela glädje, sorg och bekymmer. För vi föddes 1975 i Sverige och har sluppit krig. För vi hade tur. 

HUR LÄNGE TILL? HUR MÅNGA FLER?!? 

  

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s