Skogspromenad med förhinder

Jag bor nära en stor skog som jag gillar att gå i. Jag brukar gå i skogen-skogen, alltså inte alltid på de leder och vägar som finns genom skogen. Men idag orkade jag inte stockar, stenar och grenar. Ville bara gå. 
Men… Världen vill inte alltid som jag vill.

Det hade varit bäver i farten, och fällt träd över vägen. Jag prövade att lyfta trädet men jag var bara en människa, insåg jag. Tänkte ”tur jag inte hade barnvagn”, och så klev jag över och gick vidare.
Sedan kom det vatten i vägen. Vägen syntes inte, det hade blivit en liten sjö. Backade, hittade en stig bredvid. Hoppade över ett vattenfyllt dike och var strax på torra land. 

Ibland har man tänkt en sak, men måste tänka om. Ibland samarbetar inte vägen man har valt, men det som är bra med det är att det alltid finns en annan väg att ta. Kanske inte bättre, kanske inte sämre. Men den finns där. 

Det visade skogen mig idag. 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s