Get a life! 

Den här veckan har jag kommit nära döden lite för många gånger. Inte så att jag personligen varit nära (vad jag vet, trots lång bussresa tur och retur till fjällen och många svarta backar), men jag har från olika håll sett döden koppla sitt grepp om folk i närheten. Detta hemska, oundvikliga. Som lämnar tomma, avgrundsdjupa hål, länge omöjliga att greppa.

Och som vanligt när döden kryper inpå börjar man (jag) tänka. På vad som egentligen är viktigt. Och hur mycket som inte är viktigt. Jag tänker att vi alla borde vara bättre på att tänka på det, utan de vidriga påminnelserna som döden ger.

Jag var i fjällen med min klass i veckan. Och jag är ingen skidåkerska. Eller let me rephrase: Jag var ingen skidåkerska. I veckan tog jag mig (med lite hjälp av en påstridig person) ur min comfort zone och befann mig plötsligt i både röda och svarta backar och se – det gick bra. För jag tänkte: FUCK IT! Plötsligt är jag död och kan inte göra ett skit mer.

(Mina elever tyckte dock att jag var komplett värdelös på att åka skidor men hey, jag är 41 och åkte för första gången ner för svarta backar utan att gråta så jag är mer än nöjd. De kommer fatta när de är 40+).

En som hajat det här med livet är min tioåring. Som dukar så här:


 

Summan av kardemumman är helt enkelt:

Lägg inte energi där den inte hör hemma. Välj dina fighter. Gör det bästa av det hela, det finns bara ett. Liv, alltså.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Get a life! 

  1. Väldigt sant! Jag tänker Fuck it varje morgon….not, jag försöker kravla mig ut från under ett eller flera barn och sedan inte börja gråta på jobbet. Jag tänker att jag har lite för mycket ”life” och skulle behöva mer av….pension. Det är vad jag skulle vilja arbeta med, korsord…eller kanske vara vakt på ett stort förråd…där folk kommer en gång om dagen och låser in överblivna saker. Inte som nu rodds på en sluten psykiatrisk avdelning……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s