En dödsannons

Jag läser det välbekanta namnet. Ser vad frun, barnen och barnbarnen heter. 

En dödsannons. Med några få ord ska tomheten, saknaden och livet uttryckas. En människas komplexa liv tar slut och där, svart på grått ska allt få plats.

Funderar på om hans endast 14 pensionärsår var fina nog? Jag vet absolut ingenting om hans liv men har ändå många minnen. 

Minns hur han log när han skrev tavlan full med biologi. Det var verkligen inte mitt ämne, men jag gillade läraren. Alltid glad, lite full i fan. Alltid snäll. Alltid samma stories. Alla som gått i den skolan har hört dem. Alltid samma läxa. (Skriv fem frågor på texten varav en varför. Varför var jättesvår, tyckte högstadiepernilla). Dessutom rekommenderade han godis till läxläsningen. Varje vecka.
Varje lektion satt han på sin stol och rullade den långsamt fram och tillbaka på podiet när han skrev sina långa biologiharanger. Min kompis och jag väntade på den dagen då han skulle råka rulla över kanten med stolen. Det hände aldrig. Men vi var hela tiden på spänn. Vilket han visste, såg upp på oss och skrattade sitt speciella skratt. 

Jag sa det aldrig, såklart. Men jag gillade honom verkligen. 

Tack B. Det var fint det du gjorde. Jag tror att du ofta tyckte det också. Även om du förmodligen gick hem och svor lite över oss ibland. Och det gjorde du rätt i!

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “En dödsannons

  1. Ping: Varför? | Pernilla Alm

  2. Det var ett fint inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s