Pernillas sommarläsning del 1

Jag var nyss på Mallis. På Arlanda köpte jag ett par böcker. (Eftersom de tre böcker jag hade packat nog inte skulle räcka och för att jag inte kan gå förbi en pocketshop på flygplats utan att gå in). 

Jag läste just ut den här:


Jodi Picoult är en bortglömd favorit, när jag såg hennes namn tänkte jag att det blir bra!
Och det blev det. (För handling, läs baksidan). 

Det finns väldigt mycket att fundera på i boken. Vad får en person att ge upp, och en annan inte? Vad får vissa personer att stå upp för sig, och andra att bara låta saker bli som de blir? Och den stora frågan genom hela boken: Är vi alla rasister på något sätt?

Boken var extra intressant att läsa just nu när debatten kring barnmorskan som vägrar utföra aborter varit aktuell ett tag. Här blir perspektivet annorlunda; patienter väljer bort personal. 

Rekommenderar jag denna bok? Ja! Jag kunde inte slita mig och bär med mig många tankar från den. 

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Pernillas sommarläsning del 1

  1. Tack för boktips. Ska lägga i ”Vill läsa”-listan på Goodreads.com. Har läst flera böcker av Jodi innan och liksom du så uppskattar jag henne. Aldrig enkelt, alltid dilemman att ta ställning till. Öppnar för mycket tankespjärn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s