Hjälp dem på plats

Eftersom ort efter ort nu (ganska högljutt och oartigt) tackar nej till stockholmare över påsklov, långhelger och nu även har börjat säga att i sommar vill vi inte heller ha hit er, för vår vård mäktar inte med, så tycker jag att vi behöver göra en deal.

Region Stockholm har flera stora sjukhus och många vårdinrättningar. Hög kapacitet. Men den räcker inte heller hur långt som helst. Vi har därför även numera fältsjukhus. Vi läser dagligen att det är fullt tryck på vården och att vi därför ska hålla oss hemma för att minska smittspridningen. Vi ska inte åka kollektivt för att minska smittspridningen. Vi ska jobba hemma. För att minska smittspridningen. Osv osv osv.

I Stockholms län bor vi cirka 2,344 miljoner personer.
Av dessa är det inte alla som är födda i den här stan inte. Enligt Stockholms stads hemsida väljer allt fler att flytta till Stockholm och se det märks.

Jag har full förståelse för att vården varken här i Stockholm, eller annorstädes, inte kan ta emot hur många som helst. Verkligen full förståelse och bra insyn genom vänner som jobbar där, och vänner som legat inlagda.

Det är därför jag jobbar hemma, stannar hemma, träffar få vänner och då endast utomhus, undviker i det längsta att gå till affären och åker absolut inte kollektivt. Och så vidare. Väldigt många av oss ”stockholmare” gör exakt som jag.

Några är idioter och sitter tätt tillsammans på uteserveringar, hänger tätt tillsammans i lekparker och beter sig precis som vanligt. Och eftersom Stockholm är det län i Sverige som har flest invånare så betyder det ju tyvärr också att vi sannolikt också har flest puckon. Det betyder inte att ALLA stockholmare är puckon, ej heller att det inte finns puckon på andra ställen i Sverige.

Det finns som ni vet ett populärt parti vars mantra är att man ska hjälpa folk på plats. Det partiet är ju väldigt framgångsrikt i många delar i Sverige, ofta i orter ganska långt ifrån Stockholm. (Även om vi har vår beskärda del här, så måste det bli så rent statistiskt pga vi är många här).

Men nu till dealen. Om ni nu inte vill ha oss på besök längre så är det okej. Vi hjälper gärna till, Stockholm är en riktigt bra plats att vara isolerad på då vi har både hav, sjöar, stränder, klippor, skog, berg och plattmark. Och asfalt. Det finns något för alla. Men om vi ska vara schyssta och hjälpa er, då får ni ta och hjälpa oss lite också.

Det är dags att ni hjälper era egna på plats. Vi som är födda i Stockholm får stanna kvar här. We have no place else to go liksom. Men alla som bor i Stockholm och är födda på annan ort i Sverige får ta och packa ihop sig hem igen. För folk från andra orter i Sverige har ju sällan tvingats fly hit. (Vadå, ni kunde väl skapat jobb på era egna orter istället för att komma hit och belasta vår vård, vår bostadsmarknad, vår kollektivtrafik, vår rusningstrafik, våra skolor och våra takbarer?) Ert folk kan hjälpa er på plats.

Jag tror att den åtgärden skulle minska pressen rejält på den här stan, det ger gott om plats för oss som är födda här, och de som är födda utomlands, för vi har inte samma möjlighet att välja som ni från övriga regioner i Sverige har. Och ärligt, om ni åker hem igen så kommer vår ansträngda situation här lättas oerhört. Då kanske vi kan stänga fältsjukhuset och vårdpersonalen slipper jobba 12-timmarspass utan ordentligt vila mellan.

Det blir bra va? Men det finns ju sådana där utomsocknes jag kommer att sakna rejält men vi får alla ta smällar i den här pandemin och någon gång kanske ni kan komma tillbaka.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s