Times they are a changing

94257622_10157413407502532_4830400128395247616_n

Jag jobbar numera på en gymnasieskola. Den 17 mars fick vi veta att gymnasieskolor skulle bedriva sin verksamhet på distans, och den 18 mars drog vi igång vår fjärrundervisning. Sedan dess har jag jobbat hemifrån.

Jag är också en duktig medborgare som lyssnar på rekommendationer, så jag har stannat hemma väldigt mycket.

Första veckan med hemjobb och fysisk distansering klättrade jag nästan lite på väggarna. Jag sysselsatte mig med många projekt, tränade och promenerade massor. Och höll kontakt med nära och kära med videosamtal och bokade in coronasäkrade promenader och träffar med folk jag inte vill låta bli att träffa.

Nu har jag just avslutat min femte jobba hemifrån vecka och jag ser en förändring hos mig. Att jobba en dag är en lagom sysselsättning. Jag har inte samma behov som jag hade innan coronans inträde för AW eller andra aktiviteter. Jag får nog av skärmar dagtid på jobbet, eftersom det mesta jag gör sker i olika länkmöten så det där orkar jag inte hålla på med på kvällstid. (Förutom nu). Att sitta i solen och läsa är en fullkomligt lagom sysselsättning. Det är nästan så jag inte heller orkar prata i telefon för jobbdagarna är fyllda av prat och skriv, prat och skriv, prat och skriv. Allting är så mycket mer intensivt på distans, än när man möts där och då.

Så idag slog det mig: Jag håller sakta på att lära mig att ta det lugnt. Det, mina vänner, är stort! Skrev till en kompis i morse att jag bara vill slappa idag.

”Jag har aldrig hört dig säga det.” Svarade hon. Och hon känner mig väl, välare, nästan välast.

Men slappa gick ju inte, jag var ju ändå tvungen att hålla i mitt personalmöte, ha en
lektion, ha två möten till och en lektion till. Och skjutsa mina barn. Och laga middag. Och diska.

Men nu. Nu har jag helg i fyra dagar (jobbar jättemycket tre dagar och inget två plus
helg) och här ska slappas! Och läsas! Och ehum. Odlas. Jag vet inte riktigt vem jag har
blivit. (Men ja, jag tränar fortfarande och går fortfarande, någon jädra måtta får det ju vara på förändringar).

En annan sak. Vecka 2 i nådens år 2020 slutade jag med Coca cola light. Cold turkey good bye.

Folk som känt mig länge vet att det sällan gick att möta mig utan en cola light i handen. Eller med en kopp ”bubblande kaffe” som min dotter så fint kallade det och mina elever snabbt genomskådade men det fattade inte jag förrän de gick ut ur skolan och gjorde parodier på oss lärare.

Mitt cola light-konto var enormt. Gliringarna från vissa kollegor och vissa vänner otaliga.

(Cola lighten har nu förvandlats till fondmånadsspar, jajemän så präktig kan man bli). (Gliringarna har slutat men typ ingen säger SHIT DU DRICKER JU INGEN COLA LÄNGRE VAD BRA DU ÄR!)

När jag bytte jobb och började åka kollektivt blev det praktiskt jobbigt att ha tillgång till Cola på jobbet. Man bär helst inte med sig veckans tiopack på bussen. Dessutom är det dyrt att då istället gå till närmaste kiosk och köpa en flaska. Dessutom var jag superless på att hantera pant hela tiden. Stökigt och bökigt. Och. Kände ju att det var så galet onödigt, finns inget viktigt i cola light. Kanske är det faktiskt tvärtom, MEN DÄROM TVISTAS DET. Jag tror inte cola light är ngn fara men men.

Har jag saknat det? Ibland, inte så som jag trodde. Har jag fuskat? Inte en enda gång. Vad har jag tagit istället? Bubbelvatten. Som jag gör hemma själv, eller i maskinen på jobbet. (Fast nu är ju hemma och jobb samma sak).

Hur som helst. Det är ett konstigt år det här. Så mycket som ändras. Pernilla dricker inte cola light längre OCH hon har börjat netflixa och slappa. Vart ska detta sluta? (But I kinda like it).

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s